danaja vegelj

Danaja Vegelj, deklica za vse

Posted on 30/01/2013

1. Kdo si in kaj počneš?

Danaja Vegelj, deklica za vse. Po izobrazbi novinarka (dejstvo, ki ga včasih – priznam – obžalujem), po poklicu vsega po malem. Trenutno sem v prvi vrsti aktivna kot kolumnistka petkove priloge Financ, sodelavka pri reviji Ambient in modna urednica pri Projektu27. Vodja britanske blagovne znamke Agent Provocateur, ker je stvari včasih treba uravnotežiti s čem oprijemljivim. Nekdo, ki se izgublja med besedami in sliko, ker drugače ne zna. Nekdo, ki bo – vsemu izrečenemu navkljub – zmeraj ohranil zdravo mero naivnega optimizma, ker drugače noče.

2. Kakšno strojno opremo uporabljaš?

Trenutno star 13” Macbook, ker sem prejšnjega Maca pred kratkim zalila s kavo, stvar, ki jo (statistično preverjeno!) zares obvladam. iPad tretje generacije, ki me rešuje iz krize, ko uspem utopiti računalnik. HTC Desire Incredible S, ki me bo rešil iz krize, če mi bo kdaj slučajno uspelo onesposobiti tudi iPad.

3. Kakšno programsko opremo uporabljaš?

Google Chrome. Microsoft Word, ki je moje prekletstvo. Microsoft Excel, tudi prekletstvo, ki mi ga je vsilila služba. Na iPadu še obvezno aplikacijo TuneIn Radio, ker nerada delam v tišini, iBooks, da preživim čas na letalu in iTunes, le kako sem lahko pozabila na iTunes?

4. Kako bi spremenila svet, če bi lahko?

Ena mojih največjih ljubezni, Jimi Hendrix, je znal reči, da moraš, če hočeš spremeniti svet, najprej razčistiti v svoji glavi. Morda še nisem tam, morda pa se samo jasno zavedam, da je edino, kar človek v resnici lahko spremeni, on sam.

5. Kaj bi ustvarila, če ne bi bilo omejitev?

Morda se bo slišalo (khm, bralo) naivno, a če sem za hip lahko otrok v prodajalni s sladkarijami, potem bi izumila napravo, ki bi omogočala, da bi bila na več mestih hkrati. Čisto majhno, za nujne primere. Za obče dobro, prisežem.