Darja Končarevič

Darja Končarevič, ljubiteljska kuharica in gostiteljica

Posted on 14/04/2013

1. Kdo si in kaj počneš? 

Ljubiteljska kuharica in gostiteljica. Živim zato, da kuham in potujem zato, da jem. Mami in partnerka. Po izobrazbi pa univ.dipl. kulturologinja.

Vodim dva lokala v centru Ljubljane; Bazlika Cafe na Miklošičevi in Bistro na Prešernovi. Uživam v ustvarjanju novih kombinacij, hkrati pa rada postrežem z juhico, ki je najboljši približek domače, mamine. Moja življenjska filozofija, ki se odraža tudi v kuhanju, je, keep it simple.

2. Kakšno strojno opremo uporabljaš? 
Kitchen Aid, iPhone 4S, MacBook Air.

3. In kakšno programsko opremo?
Kar se tega tiče sem nezahtevna, za vsakodnevno rabo mi je dovolj Firefox, OpenOffice, iPhoto, Mail. Za hitre objave fotografij na družbenih omrežjih mi najbolje služi Instagram, ki je popolnoma v skladu z mojim „keep it simple“ vodilom.

4. Kako bi spremenila svet, če bi lahko?
Začela bi pri sebi. Trenutno bi v svojem mikrosvetu spremenila vreme. In dodala en dan med soboto in nedeljo. In še eno uro med tretjo in četrto popoldan. Želim si sproščen svet, življenje polno druženj s prijatelji, svet nasmehov in spontanosti. Spreminjati svet na globalni ravni? Začela bi z lačnimi otroci.

5. Kaj bi ustvarila, če ne bi bilo omejitev?
Omejitve? Kaj je to?

 

Ta objava je del serije “Heker” – intervjujev Metine liste s programerji, razvijalci, geeki, tech whizi, ustvarjalci in ustvarjalkami nečesa novega… o tem, katera orodja uporabljajo za opravljanje svojega posla. Koncept je delno povzet po spletni strani The Setup.