Niko Klanšek, ustanovitelj FlyKly in SportBoard

Posted on 06/12/2012

1. Kdo si in kaj počneš?

Sem ustanovitelj FlyKly električnih koles in SportBoard, družbenega omrežja za športnike. Pred tem sem bil mladi košarkar Uniona Olimpije in Gimnazije Bežigrad. Več na tej povezavi.

2. Kakšno strojno opremo uporabljaš?

V NYC živim od leta 2004, vendar veliko tudi potujem, tako da sem precej mobilen. Pisarne imamo v Projective in General Assembly, vse so opremljene tako, da imamo v pisarni svoje samo računalnike. Osebno uporabljam MacBook Pro, dodatno pa imam na mizi Lucky Cat za srečo. Od opreme uporabljam še iPad, iPhone, Apple TV in pa Nike Fule Band. Za transport po NYC uporabljam FlyKly electric bike. Za krajše razdalje kot od doma v pisarno in nazaj pa uporabljam Shaka Tack LongboardZipCar storitve uporabljam za daljše razdalje.

3. In kakšno programsko opremo?

Things je orodje, ki ga uporabljam za pregled nad dnevnimi opravki, SignNow je program za digitalno hrambo in podpisovanje dokumentov in pogodb. S pomočjo Desk sem v stiku s strankami, kjerkoli že sem. Google Apps uporabljam za elektronsko pošto, koledar in dokumente, aplikacijo DropBox pa za hranjenje in šeranje dokumentov preko spleta. Na iCloud imam shranjene knjige, revije, glasbo, filme, slike in tudi vse ostale dokumente. Uporabljam še RSS bralnik Reeder, za pretekanje glasbe Spotify, Kickstarter pa za preiskušanje in lansiranje novih projektov.

4. Kako bi spremenil svet, če bi lahko?

Cilj projekta FlyKly je v povezovanju skupnosti, mesta želimo narediti bolj prijazna ljudem, potovanje pa bolj prijetno. Z družbenim omrežjem za športnike SportBoard pa želimo spodbuditi, ustvariti in ponuditi dostop do športa vsem, ki bi to želeli.

5. Kaj bi ustvaril, če ne bi bilo omejitev? 

Omejitve so zato, da se jih preseže in s tem pridobi nove izkušnje in občutek napredka.

 

Ta objava je del serije “Heker” – intervjujev Metine liste s programerji, razvijalci, geeki, tech whizi, ustvarjalci in ustvarjalkami nečesa novega… o tem, katera orodja uporabljajo za opravljanje svojega posla. Koncept je delno povzet po spletni strani The Setup.